Home

Het bedrijf

De kippen

Het ei

De uitloop

Nieuws

Producten te koop

Foto album

Pluimveebedrijf Boerveenshof
Gasselterboerveen 7
9514BR Gasselternijveen
kanninga@boerveenshof.nl
0599-564647
06-38532150
Biologisch-dynamisch Pluimveebedrijf Booerveenshof

De kippen


 

In de natuurlijk geventileerde stal is voer en drinken te verkrijgen, en op de vloer ligt stro. Ook bevinden hier de legnesten waar de kippen hun eitjes in leggen die via een transportband naar ons toekomen zodat wij ze in de trays kunnen leggen.

Voor de avond en nacht zijn er zitstokken zodat alle kippen een plekje hebben om op stok te gaan.

De 1e 17 weken zijn de kippen bij een opfokker, die ze voorbereid voor de uiteindelijke stal.

Na deze opfok periode komen de kippen in de stal en beginnen ze rustig te wennen aan hun nieuwe omgeving. Per 100 hennen zitten er 2 hanen bij. Deze hanen zorgen voor een gevoel van rust en veiligheid waardoor de hennen zich ook in de uitloop veilig voelen. Een vos of buizerd zal minder snel een kip proberen te pakken met een echte haan in de buurt.

Ze krijgen voor 50% eigen Biologisch Dynamisch voer, waarvoor we een nauwe samenwerking hebben met Nederlandse en Duitse Demeter akkerbouwers net over de grens. De andere 50% komt van de voerleverancier, maar ook dit is volledig biologisch. Onze kippen krijgen dus gegarandeerd 100% biologisch voer.

Een groot gedeelte van het voer krijgen ze in de vorm van uitgestrooide, hele graankorrels, zodat ze lekker kunnen scharrelen.

 

 

 
een kruisbestuivings website