Home

Het bedrijf

De kippen

Het ei

De uitloop

Nieuws

Producten te koop

Foto album

Pluimveebedrijf Boerveenshof
Gasselterboerveen 7
9514BR Gasselternijveen
kanninga@boerveenshof.nl
0599-564647
06-38532150
Biologisch-dynamisch Pluimveebedrijf Booerveenshof

De uitloop


Zodra het licht in de stal aangaat kunnen de hennen gebruik maken van een overdekte uitloop (wintergarten). Hierin bevind zich een dikke laag stro, een zandbak om te badderen en drinktorens om ook hier lekker water te kunnen drinken. In de wintergarten strooien we ook meerdere bakjes tarwe en hangen baskets met luzerne om de kipen lekker bezig te houden. 

 

Ze kunnen rond 10 uur (als ze een eitje hebben gelegd) en de luiken opengaan naar buiten. Daar zijn drinktonnen verspreid te vinden zodat ze overal water kunnen drinken. Verder zorgen we ervoor dat er steeds een groot aanbod aan gras is, waarin ze lekker kunnen krabben op zoek naar torretjes en andere lekkernijen.

Tegen de tijd dat het donker wordt lopen ze langzaam weer naar de verlichte stal om daar nog wat te eten en op stok te gaan voor de nacht.

 De uitloop is een visitekaartje van ons bedrijf. Omdat wij voor het natuurlijk gedrag van de kip gaan, is de uitloop aangepast aan de behoefte van de kip. De kip is een bosdier en de hele uitloop is dan ook aangeplant met bomen en bossages. Dit zorgt voor goede beschutting waardoor de kip zich veilig voelt en goed naar buiten durft.  Je zult onze kippen dan ook door de gehele uitloop tegenkomen.

 

 

 

Onze kippen vinden het heerlijk om naar buiten te gaan en doen dat ook met veel plezier.

Onderstaande link toont een filmpje vanaf het moment dat de luiken open gaan en de kippen de uitloop in kunnen

 

Klik hier voor filmpje
een kruisbestuivings website