Home

Nieuws

Het bedrijf

De kippen

Het ei

De uitloop

Foto album

Producten te koop

Pluimveebedrijf Boerveenshof
Gasselterboerveen 7
9514BR Gasselternijveen
info@boerveenshof.nl
0599-564647
06-38532150
Biologisch-dynamisch Pluimveebedrijf Booerveenshof

Nieuws

Er is weer vogelgriep waargenomen bij een mesteenden bedrijf in Biddinghuizen. Het betrefd het hoog pathogene virus H5N6. De overheid heeft alle bedrijven een ophokplicht gegeven, onze kippen zullen de eerste tijd dus niet meer buiten lopen ;-(


Vanaf heden hebben we vers geperst sap van eigen erf te koop.

Het sap bestaat voor 80% uit appels en 20% peren. Het bevat geen toevoegingen en is van absoluut onbespoten fruit. De pakken zijn tenminste houdbaar tot 29 september 2017 en na aanbreken nog twee maanden buiten de koelkast te gebruiken. Verkrijgbaar aan de achterdeur.

 

Een pak van 3 liter kost €7,-  


Dagblad van het Noorden heeft ook belangstelling getoond voor ons hanen project. Donderdag 18 maart stond er een stukje op de economie pagina.


We hebben afgelopen woensdag 9 maart weer een klein koppel hanen in onze kleine stal gekregen. Dit zijn de broertjes van onze nieuwe leghennen die we eind mei in de stal krijgen voor een nieuwe legronde. De hanen zijn op dit moment iets meer dan 5 weken oud en zijn van het ras Lohmann Classic Brown. Dit zullen weer heerlijke braadhanen worden die vanaf begin juni weer bij ons te verkrijgen zijn. Ze krijgen weer 100% biologisch voer te eten, zijn gegarandeerd antibiotica vrij en mogen elke dag naar buiten om te spelen.

BNR radio was er ook bij op het moment dat de hanen bij ons in de stal kwamen en hebben er een item aan gewend op de radio. De reportage is te horen via onderstaande link:

Reportage hanen


Deze week onverwachts bezoek gehad van BNR radio naar aanleiding van de nieuwe eicode app die te downloaden is. Hiermee kan aan de hand van de code op elk ei direct gekeken worden waar het ei vandaan komt. Hieronder de link van de website van BNR met de geschreven reportage en daarop de link voor de radio reportage zoals vandaag uitgezonden.

 

Reportage


We hebben sinds kort ook een facebook pagina waarop de laatste nieuwtjes worden bijgehouden, nl:

 

https://www.facebook.com/Boerveenshof-829232210523778/?ref=ts

 

 


Op onze boerderij hebben wij de afgelopen weken de eerste broederhanen afgemest onder Demeter condities. Dit houdt in dat de hanen 100% biologisch voer hebben gegeten, veel ruimte hebben gehad zowel binnen als buiten en 100% antibiotica vrij zijn. De hanen mochten dagelijks naar buiten om te spelen en te scharrelen, wat mede voor een (h) eerlijk stuk vlees heeft gezorgd.

De hanen zijn per stuk verpakt en ingevroren, en het gewicht van de braadhanen schommelt rond de 1200 gram geslacht gewicht.

 

De braadhanen zijn vanaf heden te koop aan de achterdeur!


Onze nieuwe eierstal en parkeerplaats zijn klaar. De eieren worden nu vanuit het stalletje verkocht zodat ze mooi droog en schoon blijven. Tevens hangen er wat extra informatie in de stal met wat mooie foto's erbij.


We hebben een klein koppel hanen in onze stal gekregen. Het zijn broederhaantjes van onze leghennen. Uiteindelijk zullen dit heerlijke braadhaantjes worden. Op deze manier willen we de broederhaantjes van afvalproduct tot volwaardige voeding veranderen.


Er worden veel meer hanen geboren dan er nodig zijn voor een koppel kippen Het wordt heel 'normaal' gevonden dat deze dieren direct na de geboorte vernietigd worden. De biodynamische kippenhouders is dat al lange tijd een doorn in het oog en daarom hebben ze besloten om samen met de consument hiervoor een oplossing te vinden. Als iedereen die Demeter eieren eet, eens per ca. achtien maanden een haantje koopt, dan is het probleem opgelost. De haantjes kunnen dan  een biodynamisch, diervriendelijk leven leiden, tot ze slachtrijp zijn. Het streven is dat vanaf 2016 geen enkel broertje van de Demeter legkip meer een te vroege dood hoeft te sterven. De pluimveehouders willen een levend wezen niet als afval beschouwen. Zij willen de hanen een respectvol leven bieden en als voeding voor de mens laten dienen.

 

         

De Facebookpagina van de hanencampagne is opgezet
 
 
 
 

Om de kippen in de kleine stal nog meer plezier te geven, hebben we een stuk met bossages bij de uitloop betrokken. Hierdoor kunnen de kippen lekker door de bosjes lopen, zoekend naar lekkers.

Afgelopen vrijdag 27 maart hebben we nieuwe kippen in onze grote stal gekregen. Dit keer hebben we mooie bruine kippen in de stal die al goed beginnen te wennen aan de nieuwe omgeving. Wanneer ze zich goed thuis voelen zullen ze ook weer lekker door de uitloop scharrelen. We hebben nu dus zowel witte als bruine kippen op de boerderij.
We hebben voor onze kippen in de kleine stal een grote lading stro in de voorste uitloop gelegd. Hierdoor hebben ze heerlijk de mogelijkheid te krabben en te wroeten.

Vanaf 8 februari mogen onze kippen weer naar buiten. De eerste stappen waren wat onzeker, maar ze hebben de smaak al weer goed te pakken. Dit hebben ze toch wel gemist, en ze zijn al weer achter in de uitloop te vinden.

Vanaf 1 februari hebben wij de prijs van onze biologisch-dynamische eieren met een fractie verhoogd tot 22 cent per ei.
Wegens het vogelgriep virus H5N8 dat op dit moment Nederland in zijn greep heeft, lopen onze kippen niet buiten. Wij hebben net als alle andere pluimveehouders een zogenaamde ophokplicht tot nader order opgedragen gekregen.

 
Onze eierverkoop aan huis is verplaatst naar de voorkant van de boerderij aan het rijpad. Dit is gedaan om op dit moment de kippen zo afgezonderd mogelijk te houden om elke kans van mogelijke besmetting uit te sluiten.

Vrijdag 31 oktober is ons nieuwe koppel kippen aangekomen in de kleine stal aan het rijpad. 

 


Het weekend van 21 en 22 juni 2014 organiseerde "lekker naar de boer" samen met aangemelde bedrijven de mogelijkheid deze bedrijven te bezoeken. Ook wij namen deel hieraan door ons bedrijf open te stellen voor belangstellenden, wat resulteerde in een geslaagde dag met veel enthousiaste bezoekers. Voor veel bezoekers was het verhelderend om eens te zien wat een  BD-leghennen boerderij nou precies inhoud, en wat wij doen om het dierwelzijn hoog te houden. 

 

Al met al een geslaagde en gezellige dag! 


          


Maandag 27 januari, zijn onze nieuwe kippen aangekomen. De reis was goed verlopen, en na een verkenning van de stal beginnen ze hun draai al aardig te vinden.

In het kader van het 35-jarig jubileum van natuurvoedingswinkel De Ieme in Borger organiseerde eigenaresse Hiltje Ramerman op zondag 29 september een excursie voor alle klanten naar het biologisch-dynamisch pluimveebedrijf van Henk en Hillie Speelman in Gasselterboerveen


30 september zijn de kuikentjes geboren die eind januari 2014 in onze stallen komen een kruisbestuivings website