Home

Het bedrijf

De kippen

Het ei

De uitloop

Nieuws

Producten te koop

Foto album

Pluimveebedrijf Boerveenshof
Gasselterboerveen 7
9514BR Gasselternijveen
kanninga@boerveenshof.nl
0599-564647
06-38532150
Biologisch-dynamisch Pluimveebedrijf Booerveenshof

Nieuws

We hebben sinds 21 oktober weer haantjes in de kleine stal. Dit zijn de broertjes van onze nieuwe leghennen. We houden ze tot ze 15 weken oud zijn, waarna ze geslacht worden. We zullen ze dan aan huis verkopen als braadhaan en/of boerderij kroket.


We hebben een mooi nieuw bord naast het verkoopstalletje gezet om voorbijgangers te attenderen welke producten wij zoal verkopen.


We hebben ons betaalsysteem op de automaat aan de straat uitgebreid met een contactloos betaal systeem. Hierdoor kunnen klanten vanaf heden ook met hun bankpas de eieren betalen.


We verkopen sinds kort heerlijk Jam van Sjamaan in onze automaat aan de weg.

Dit is jam gemaakt van Bio-Dynamische producten zoveel mogelijk uit Nederland. De jam is van vruchten en specerijen gemaakt. Er staan twee smaken in de automaat, andere smaken zijn aan de achterdeur verkrijgbaar.


We hebben weer heerlijke appel- / peren sap van vruchten van onze eigen bomen in de uitloop.

Dit is 100% puur sap zonder toevoegingen en ongeopend houdbaar tot 16 september 2021 en na openen minimaal 6 weken buiten de koelkast.

Bio en Demeter gecertificeerd!

Te koop in onze automaat aan de weg.


Honing van eigen erf.

Vanaf juni 2019 hebben we honing van eigen erf te koop in onze eierautomaat. De honing komt uit de kasten die in onze eigen kippenuitloop staan.

Heerlijk zoet!


Veel Bijen zwermen in onze uitloop gezien.

We hebben hier een aantal van geschept en in onze eigen bijenkasten gedaan om zo heerlijke honing van eigen erf te krijgen. De bijen doen het super en de kippen en bijen laten elkaar helemaal met rust.


We hebben sinds begin maart 2019 een eier automaat in ons eier stalletje gezet. Hier kunnen dagverse eieren uit gehaald worden en tevens een pak heerlijke appel/perensap.

De automaat accepteerd muntgeld en briefjes van 5-10-20 euro een geeft wisselgeld terug.


Onze eieren worden in een mooi doosje verpakt met daarop een leuk etiket. Dit etiket kan van het doosje afgehaald worden en dan komt er een verhaaltje tevoorschijn van een van de drie Demeter pluimveehouders. Op deze manier heeft men een idee waar het eitje vandaan komt.


Dinsdag 22 Januari 2019 is eyes on Animals bij ons geweest om te praten over de Zweedse methode om kippen te vangen. Deze vangmethode om de kippen te vangen voordat ze naar de slacht gaan is diervriendelijker omdat de kippen niet bij de poten, maar zittend bij hun hele lijf gepakt worden. Dit zou stress verminderen, evenals vangschade. Onze vaste vangploeg was ook bij dit overleg aanwezig, en alle partijen waren enthausiast om deze vangmethode ook bij ons toe te passen. Onze huidige kippen worden wanneer ze naar de slacht gaan dus op deze manier gevangen.

Hier een link naar de website van eyes on Animals met een verslagje van het overleg:

EyesonAnimals


Sinds 22 november 2018 hebben we weer nieuwe leghennen (en Hanen) in de stal. Het zijn bruine hennen en de hanen zijn wit van kleur. Deze hanen zijn wel de echte broertjes van de hennen. Ze zijn van het ras Lohman Brown Classic. 


We hebben weer een nieuwe voorraad sap van appels en peren van eigen erf. De bomen staan verspreid door de uitloop en zijn vrij van bestrijdingsmiddelen. We hebben het sap laten persen bij een Skal gecertificeerd bedrijf (Mobipers) en het eindproduct is ook Demeter gecertificeerd. Het sap zit in 3 liter tappakken en is ongeopend houdbaar tot eind 2020!

Een pak sap bestaat uit 80% appels en 20% peren. Dit geeft een heerlijkf ris en zoet sapje.

Een pak kost €7,50


We hebben weer een groep haantjes afgemest. DIt waren de broertjes van onze nieuwe leghennen. We hebben ze 15 weken in de kleine stal verzorgt, waarbij ze goed eten kregen en elke dag buiten konden spelen. De haantjes zijn uiteindelijk geslacht en verpakt als braadhaan en er zijn heerlijke boerderij kroketten van gemaakt.


Er is weer vogelgriep waargenomen bij een mesteenden bedrijf in Biddinghuizen. Het betrefd het hoog pathogene virus H5N6. De overheid heeft alle bedrijven een ophokplicht gegeven, onze kippen zullen de eerste tijd dus niet meer buiten lopen ;-(


Vanaf heden hebben we vers geperst sap van eigen erf te koop.

Het sap bestaat voor 80% uit appels en 20% peren. Het bevat geen toevoegingen en is van absoluut onbespoten fruit. De pakken zijn tenminste houdbaar tot 29 september 2017 en na aanbreken nog twee maanden buiten de koelkast te gebruiken. Verkrijgbaar aan de achterdeur.

 

Een pak van 3 liter kost €7,-  


Dagblad van het Noorden heeft ook belangstelling getoond voor ons hanen project. Donderdag 18 maart stond er een stukje op de economie pagina.


We hebben afgelopen woensdag 9 maart weer een klein koppel hanen in onze kleine stal gekregen. Dit zijn de broertjes van onze nieuwe leghennen die we eind mei in de stal krijgen voor een nieuwe legronde. De hanen zijn op dit moment iets meer dan 5 weken oud en zijn van het ras Lohmann Classic Brown. Dit zullen weer heerlijke braadhanen worden die vanaf begin juni weer bij ons te verkrijgen zijn. Ze krijgen weer 100% biologisch voer te eten, zijn gegarandeerd antibiotica vrij en mogen elke dag naar buiten om te spelen.

BNR radio was er ook bij op het moment dat de hanen bij ons in de stal kwamen en hebben er een item aan gewend op de radio. De reportage is te horen via onderstaande link:

Reportage hanen


Deze week onverwachts bezoek gehad van BNR radio naar aanleiding van de nieuwe eicode app die te downloaden is. Hiermee kan aan de hand van de code op elk ei direct gekeken worden waar het ei vandaan komt. Hieronder de link van de website van BNR met de geschreven reportage en daarop de link voor de radio reportage zoals vandaag uitgezonden.

 

Reportage


We hebben sinds kort ook een facebook pagina waarop de laatste nieuwtjes worden bijgehouden, nl:

 

https://www.facebook.com/Boerveenshof-829232210523778/?ref=ts

 

 


Op onze boerderij hebben wij de afgelopen weken de eerste broederhanen afgemest onder Demeter condities. Dit houdt in dat de hanen 100% biologisch voer hebben gegeten, veel ruimte hebben gehad zowel binnen als buiten en 100% antibiotica vrij zijn. De hanen mochten dagelijks naar buiten om te spelen en te scharrelen, wat mede voor een (h) eerlijk stuk vlees heeft gezorgd.

De hanen zijn per stuk verpakt en ingevroren, en het gewicht van de braadhanen schommelt rond de 1200 gram geslacht gewicht.

 

De braadhanen zijn vanaf heden te koop aan de achterdeur!


Onze nieuwe eierstal en parkeerplaats zijn klaar. De eieren worden nu vanuit het stalletje verkocht zodat ze mooi droog en schoon blijven. Tevens hangen er wat extra informatie in de stal met wat mooie foto's erbij.


We hebben een klein koppel hanen in onze stal gekregen. Het zijn broederhaantjes van onze leghennen. Uiteindelijk zullen dit heerlijke braadhaantjes worden. Op deze manier willen we de broederhaantjes van afvalproduct tot volwaardige voeding veranderen.


Er worden veel meer hanen geboren dan er nodig zijn voor een koppel kippen Het wordt heel 'normaal' gevonden dat deze dieren direct na de geboorte vernietigd worden. De biodynamische kippenhouders is dat al lange tijd een doorn in het oog en daarom hebben ze besloten om samen met de consument hiervoor een oplossing te vinden. Als iedereen die Demeter eieren eet, eens per ca. achtien maanden een haantje koopt, dan is het probleem opgelost. De haantjes kunnen dan  een biodynamisch, diervriendelijk leven leiden, tot ze slachtrijp zijn. Het streven is dat vanaf 2016 geen enkel broertje van de Demeter legkip meer een te vroege dood hoeft te sterven. De pluimveehouders willen een levend wezen niet als afval beschouwen. Zij willen de hanen een respectvol leven bieden en als voeding voor de mens laten dienen.

 

         

De Facebookpagina van de hanencampagne is opgezet
 
 
 
 

Om de kippen in de kleine stal nog meer plezier te geven, hebben we een stuk met bossages bij de uitloop betrokken. Hierdoor kunnen de kippen lekker door de bosjes lopen, zoekend naar lekkers.

Afgelopen vrijdag 27 maart hebben we nieuwe kippen in onze grote stal gekregen. Dit keer hebben we mooie bruine kippen in de stal die al goed beginnen te wennen aan de nieuwe omgeving. Wanneer ze zich goed thuis voelen zullen ze ook weer lekker door de uitloop scharrelen. We hebben nu dus zowel witte als bruine kippen op de boerderij.
We hebben voor onze kippen in de kleine stal een grote lading stro in de voorste uitloop gelegd. Hierdoor hebben ze heerlijk de mogelijkheid te krabben en te wroeten.

Vanaf 8 februari mogen onze kippen weer naar buiten. De eerste stappen waren wat onzeker, maar ze hebben de smaak al weer goed te pakken. Dit hebben ze toch wel gemist, en ze zijn al weer achter in de uitloop te vinden.

Vanaf 1 februari hebben wij de prijs van onze biologisch-dynamische eieren met een fractie verhoogd tot 22 cent per ei.
Wegens het vogelgriep virus H5N8 dat op dit moment Nederland in zijn greep heeft, lopen onze kippen niet buiten. Wij hebben net als alle andere pluimveehouders een zogenaamde ophokplicht tot nader order opgedragen gekregen.

 
Onze eierverkoop aan huis is verplaatst naar de voorkant van de boerderij aan het rijpad. Dit is gedaan om op dit moment de kippen zo afgezonderd mogelijk te houden om elke kans van mogelijke besmetting uit te sluiten.

Vrijdag 31 oktober is ons nieuwe koppel kippen aangekomen in de kleine stal aan het rijpad. 

 


Het weekend van 21 en 22 juni 2014 organiseerde "lekker naar de boer" samen met aangemelde bedrijven de mogelijkheid deze bedrijven te bezoeken. Ook wij namen deel hieraan door ons bedrijf open te stellen voor belangstellenden, wat resulteerde in een geslaagde dag met veel enthousiaste bezoekers. Voor veel bezoekers was het verhelderend om eens te zien wat een  BD-leghennen boerderij nou precies inhoud, en wat wij doen om het dierwelzijn hoog te houden. 

 

Al met al een geslaagde en gezellige dag! 


          


Maandag 27 januari, zijn onze nieuwe kippen aangekomen. De reis was goed verlopen, en na een verkenning van de stal beginnen ze hun draai al aardig te vinden.

In het kader van het 35-jarig jubileum van natuurvoedingswinkel De Ieme in Borger organiseerde eigenaresse Hiltje Ramerman op zondag 29 september een excursie voor alle klanten naar het biologisch-dynamisch pluimveebedrijf van Henk en Hillie Speelman in Gasselterboerveen


30 september zijn de kuikentjes geboren die eind januari 2014 in onze stallen komen een kruisbestuivings website